Helena Aaltonen

Leg. psykoterapeut i psykodynamisk psykoterapi och socionom

E-post: kontakt@helena-aaltonen.se

Helena Aaltonen erbjuder parsamtal och familjesamtal mellan en eller flera i en familj som önskar samtal och verktyg för att förbättra relationen och familjeklimatet.

Hbtq, sexologi och parsamtal. Har kompetens och erfarenhet av att arbeta med kortare kris- och sorgbehandling för livskriser så som förlust av anhörig genom separation eller skilsmässa. Grundläggande utbildning i sexologi samt Hbtq frågor.

Helena har flera års erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatrin som leg. hälso- och sjukvårdskurator med svåra patientärenden.

Arbetar utifrån moderna evidensbaserade metoder inom psykodynamisk terapi vilket innefattar affektfokuserad psykodynamisk psykoterapi, mentaliserande metoder, korttidsterapi så som DIT (Dynamic Interpersonal Therapy) och ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy), men även CFT (Compassion Focused Therapy) samt grundläggande orientering i KBT (Kognitiv Beteende Terapi). Innehar vårdavtal med Region Skåne för lång psykodynamisk terapi.

Familjer, barn och våld i nära relationer. Erfarenhet från såväl Socialtjänst som privata aktörer. Utbildar i BFI (Beardslee Familjeintervention) och handleder i metoden.

Övrigt: Varit verksam inom kulturbranschen bland annat som översättare och dokumentärfilmare. Tidigare verksam som certifierad massör och diplomerad massageterapeut och har ett intresse för såväl somatisk, andlig, existentiell och fysiologisk komplexitet.

Kontakta mig för mer information och kostnadsförslag.

Helena erbjuder följande:

Familje- och parterapi
Handledning
Individuell terapi
Personlig utveckling
Utbildare i BFI